Hyrdestund

Å unngå Hitlers hird? Sex på setra? Cowboy-sjokk? Hva er fleip og hva er fakta?

a) fra tysk: Hirdstunden. Stunden betyr henstand, utsettelse. Hirdstunden var altså en utsettelse med å komme inn i Hitlers hird.

b) på tysk heter det Schäferstunde (en Schäfer er en sauegjeter). På fransk heter det heure de berger. Uttrykket stammer fra hyrdediktning fra senrenessansen og dreier seg om erotikk blant gjeterjenter og gjetergutter.

c) fra det amerikanske uttrykket herdstunned. I Texas hadde de på slutten av 1800-tallet så store kvegflokker (herds of cows) at nykommere til ranchen ble helt sjokkert (stunned). Dette ble som regel kurert ved en «god forklaring» fra «the farmers daughter».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *